خطرات دفع غیربهداشتی فاضلاب و سلامت عمومی
خطرات دفع غیربهداشتی فاضلاب و سلامت عمومی جامعه موضوعاتی نیست که بتوان به راحتی از آن عبور کرد. آب همانطور که حیات بخش موجوات زنده و انسان محسوب می شود، در مواقعی می تواند تهدید کننده جان انسان ها و دیگر موجودات زنده در محیط زیست باشد. خاصیت حلال بودن باعث می شود تا بسیاری را از آلودگی ها را به خود جذب کند.
از طرف دیگر ویژگی روان بودن آب باعث انتقال و جابه جایی آن به مکان های دیگر می شود. بنابراین یک آب روان مثل فاضلاب می تواند مشکلات زیادی را برای محیط زیست اطراف خود ایجاد کند. تا پایان با این مطلب از شرکت لوله بازکنی آریا همراه باشید تا با مضرات دفع غیر بهداشتی فاضلاب و تاثیر آن بر سلامتی عموم بیشتر اشاره کنیم.
عوارض دفع غیر بهداشتی فاضلاب
فاضلاب چیست؟
برای آشنایی با خطرات دفع غیربهداشتی فاضلاب ابتدا بهتر است با تعریف فاضلاب آشنا شویم. آب های بهداشتی و تمیزی که در بخش های خانگی، صنعتی، درمانی و... استفاده می شود، پس از استفاده مواد زائد و آلوده ای را به خود جذب می کند و از طریق سیستم لوله کشی به خارج از محل مصرف اب هدایت می شود.
به این آب غیر بهداشتی که کیفیت و سلامت خود را از دست داده و انواع الودگی ها با ان ترکیب شده و قابل استفاده مجدد نمی باشد، فاضلاب می گویند. فاضلاب بدون تصفیه می تواند منشا بسیاری از بیماری ها برای انسان و سایر موجودات باشد.
چرا دفع غیربهداشتی فاضلاب برای سلامت عمومی جامعه خطرناک است؟
فاضلاب انواع مواد آلوده کننده و بیماری زا را به همراه خود حمل می کند. این مواد آلوده برای تمامی موجودات زنده اعم از انسان ها، حیوانات و گیاهان مضر و خطرناک می باشد. به طور قطع می توان گفت تا زمانی که آلودگی های موجود در فاضلاب از بین نروند، می تواند برای همه محیط پیرامون خود تهدید کننده باشد. فاضلاب پس از تولید در هر بخش (خانگی، صنعتی و...) باید تصفیه شود و سپس رها سازی گردد. اما متاسفانه در اکثر مواقع فاضلاب بدون تصفیه شدن در محیط رها سازی می شود.
باید این نکته را یادآور شد که رها سازی در محیط زیست گرچه به ظاهر الودگی ها را از انسان دور می کند، اما با توجه به آسیبی که به طور قطعی به محیط زیست وارد می کند، در دراز مدت دوباره مشکلاتی را برای انسان و سلامت عمومی جامعه ایجاد خواهد کرد. مضرات و آسیب هایی که فاضلاب تصفیه نشده بر انسان و محیط زیست او ایجاد می کنند، بسیار زیاد است. اما باید توجه داشت که صدمات وارد بر محیط زیست بر انسان نیز تاثیر گذار است.
خطر سلامت عموم با دفع غیر بهداشتی فاضلاب
خطرات دفع غیربهداشتی فاضلاب و سلامت عمومی چیست؟
خطرات دفع غیربهداشتی فاضلاب خانگی و صنعتی چیزی نیست که به راحتی بتوان از آن گذر کرد. آب های سطحی و فاضلاب رها شده در ترکیب با آلودگی های محیط پیرامون خود بیش از پیش آلوده و کثیف می شوند. این اب ها هر چه دیرتر تصفیه شوند می توانند محیط های بیشتری را آلوده کنند. به طور کلی خطرات دفع غیربهداشتی فاضلاب های شهری، صنعتی، نظامی، بیمارستانی و... شامل موراد زیر است که در ادامه به توضیح در مورد هر یک می پردازیم:
- شیوع عامل های بیماری زا
- آلوده شدن منابع آبی زیر زمینی
- آلوده شدن محیط زیست پیرامون
- ایجاد نمای زشت و زننده برای اطراف
- آلودگی هوا
پر بازدیدترین مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
شیوع عامل های بیماری زا
فاضلاب ممکن است مواد سمی و بیماری زای مختلفی را در خود حل کرده و آن را با خود حمل کند. این مواد بیماری زا و آلوده در صورت تماس با بدن انسان ممکن است باعث ایجاد بیماری هایی شود. این بیماری ها ممکن است از نوع واگیر دار، ویروسی یا عفونی بوده و تعداد افراد زیادی را دچار انواع بیماری کند. از آنجایی که مواد مختلفی قابلیت حل شدن با مخلوط شدن با آب را دارند حتی در مواردی ممکن است چنان سمی باشند که حتی مستقیما جان انسان ها را به خطر اندازند.
گرچه فاضلاب خانگی نیز به دلیل وجود انواع فضولات انسانی، مواد شوینده و بهداشتی و آلودگی های متفرقه از درجه خطر بالایی برخوردار است، اما به جرات می توان گفت که فاضلاب صنعتی و بیمارستانی جزو خطرناک ترین نوع فاضلاب ها هستند. دلیل این مموضوع نیز مواد و ترکیبات شیمیایی خطرناک در فاضلاب های صنعتی و وجود انواع عفونت ها، ویروس ها و آلودگی های انسانی در فاضلاب بیمارستانی است. برخی از بیماری هایی که از با دفع غیربهداشتی فاضلاب خانگی ، درمانی و صنعتی منتقل می شوند شامل موارد زیر است:
- فاضلاب ها مرکز تجمع پشه هایی است که عامل انتقال بیماری سالک می باشند.
- انواع مگس هایی که در اطراف فاضلاب های رها شده و تصفیه نشده وجود دارند عامل انتقال مریضی هایی مثل انواع اسهال، حصبه، وبا، تراخم، سل، جذام، سیاه زخم و انواع انگل هستند.
- موش ها فاضلاب نیز باعث بیماری های مثل یرقان، طاعون، سالمونلا، هاری و انواع انگل می شوند.
خطرات دفع غیر بهداشتی فاضلاب
آلوده شدن محیط زیست پیرامون
یکی دیگر از آسیب های دفع غیربهداشتی فاضلاب های خانگی و تجاری، آلودگی محیط زیست است. در صورتی که فاضلاب پیش از رهاسازی تصفیه نشود باعث انواع مشکلات و ناپاکی ها در روی زمین و زیر سطح زمین خواهد شد. کثافات موجود در فاضلاب باعث بیماری موجودات زنده، منابع خاکی و آبی و حتی از بین رفتن گونه های مختلف گیاهی می شود.
جالب است بدانید حتی فاضلاب خشک شده نیز برای محیط زیست خطرناک و برای موجودات مختلف بیماری زا می باشد. چرا که این آلودگی می تواند به راحتی از طریق باد وارد دستگاه تنفس انسان و سایر موجودات زنده شده و بیماری هایی به وجود آورد.
آلوده شدن منابع آبی زیر زمینی
یکی دیگر از موارد تهدید کننده سلامت عمومی با دفع غیربهداشتی فاضلاب، امکان الوده شدن منابع آب زیرزمینی است. واقعیت این است که فاضلاب همیشه روی زمین باقی نمی ماند. پساب ها، فاضلاب و شیرابه زباله ها پس از اینکه در محیط رها سازی شدند آرام آرام به داخل زمین نفوذ کرده و منابع آب زیر زمینی می رسند.
وقتی سفره های آب های زیر زمینی با این آلودگی ها ترکیب شدند به جرات می توان گفت حالا مستقیما تمام انسان ها و موجودات زنده از آب فاضلاب صدمه می بینند. متاسفانه این موضوع وقتی اهمیت بیشتری پیدا می کند که بدانیم منابع آب های زیر زمینی بسیار محدود هستند.
آلودگی هوا؛ مهم ترین خطرات دفع غیر بهداشتی فاضلاب
فاضلاب ها سلامت عمومی جامعه را با تولید انواع گازهای سمی و خطرناک نیز تهدید می کنند. این گاز ها نه تنها انسان که حتی به اتمسفر موجود در اطراف زمین نیز آسیب زننده هستند. تان، سولفید هیدروژن، آمونیاک و... از جمله گازهایی هستند که از مراکز تجم فاضلاب خارج می شود و باعث وقوع مشکلات تنفسی برای انسان و سایر انواع موجودات می شوند.
ایجاد نمای زشت و زننده برای اطراف
علاوه بر هر آنچه گفه شد نمی توان از الودگی های ظاهری و قابل رویت فاضلاب چشم پوشی کرد. در محیط هایی که شامل دفع غیربهداشتی فاضلاب هستیم به نوعی با غیر کاربری شدن محل مواجه می شویم. احتمالا بارها دیده اید که در شهرها و روستاها مسیل های سرباز عبور فاضلاب بسیار کم تردد و زشت به نظر می رسند. عموما گازهای مستحصل شده از فاضلاب های شهری در مسیل ها باعث گسترش بوی عفن و زننده در محیط پیرامون خود شده، انسان ها و سایر موجودات زنده را از خود دور می نماید و باعث زشت و کثیف دیده شدن محیط می شوند.