زمان تعویض رایزر ساختمان های قدیمی
زمان تعویض رایزر ساختمان های قدیمی یکی از سوالاتی است که بسیاری از افراد از متخصصان تاسیسات ساختمان می پرسند. رایزرها با هر کاربردی مثل تمامی اجزای ساختمان با گذر زمان دچار فرسودگی می شوند. معمولا این مشکل برای رایزرهای لوله های آب و فاضلاب بیشتر از سایر انواع رایزر اتفاق می افتد.
پوسیدگی، زنگ زدگی، شکستگی و نشت از آنها ممولا رایج ترین مشکلاتی است که برای رایزرهای ساختمان های قدیمی اتفاق می افتد. با وب سایت شرکت خدمات لوله بازکنی آریا و ادامه این مطلب همراه باشید تا بیشتر با رایزرها و زمان تعویض آنها آشنا شوید.
رایزر ساختمانی و زمان تعویض آن
رایزر ساختمان چیست و چه کاربردی دارد؟
احتمالا اولین سوال برای شما در صورت عدم آشنایی کافی با صنعت ساختمان سازی خود کلمه رایزر است. پس ابتدا بهر است این کلم را تعریف کنیم. رایزر در زبان انگلیسی به معنای بالا رونده است. این کلمه در ساختمان سازی به معنای لوله های اصلی است که به صورت عمودی قرار گرفته و به سمت بالای ساختمان می رسند. این لوله در تمام طبقات ساختمان وجود دارد و تمام واحد ها و طبقات از آن استفاده می کنند. احتمالا به یاد شاخه اصلی لوله های آب و فاضلاب یا گاز افتاده باشید.
اما جالب است بدانید که به لوله های هواکش ساختمان و لوله هایی که کابل های برق و تلفن از آن رد می شود نیز رایز می گویند. لوله هایی که از موتورخانه به سمت بالا می روند بیشتر از سایر انواع لوله ها به عنوان رایزر شناخته می شوند.
زمان تعویض رایزر ساختمان های قدیمی
همانطور که گفته شد رایزرها لوله هایی هستند که تمام طبقات و همه واحد ها از آنها بهره می برند و در حقیقت یک شاهرگ در تامین نیازهای مربوط به انرژی ساختمان شناخته می شوند. اینکه اصولا چرا باید رایزر ساختمان های قدیمی را تعویض نمود نیز از سوالات مهمی است که برای ساکنان این نوع ساختمان ها ممکن است پیش بیاید.
واقعیت این است که با گذرزمان لوله های گالوانیزه و جوشی دچار خوردگی، نشتی یا پوسیدگی می شوند. از دیگر مشکلات رایزرها نشست رسوب در داخل آن ها است که ممکن است باعث کاهش فشار ورودی آب، کاهش سرعت تخلیه فاضلاب یا عبور هوا از آن نیز بشود.
رایزر ساختمانی و کاربردهای آن
اما لوله ها و رایزرها نیز طول عمر مشخصی دارند. در صورتی که در زمان مناسب نسبت به تعویض رایزر ساختمان ها اقدای صورت نگیرد ممکن است با مشکلاتی مثل ترکیدگی لوله رایزر مواجه شویم. به طور کلی زمان تعویض رایزر ساختمان های قدیمی را می توان بر اساس معیارهای زیر تعیین کرد:
- گرفتگی داخل لوله های رایزر به علت رسوبات مختلف
- ترکیدگی یا شکستگی لوله به دلایل مختلف
- خورده شدن لوله توسط عوامل فیزیکی یا شیمیایی داخلی یا خارجی
- نشتی های زیاد در لوله های رایزر و محل اتصالات لوله
زمان تعویض رایزر آب اصلی در ساختمان های قدیمی
رایزر آب یا فاضلاب یکی از مهمترین رایزرهای ساختمان محسوب می شود. بنابراین توجه به آنها برای افزایش طول عمر ساختمان نیز بسیار مهم است. اگر رایزرهای فاضلاب یا آب دچار مشکل شوند. علاوه بر مشکلات سطحی و ظاهری ممکن است باعث کاهش کیفیت مصالح، خوردگی و از بین رفتن مصالح به کار رفته در ساختمان شده و طول عمر، استقامت و عملکردهای مختلف ساختمان را تحت تاثیر قرار دهد. اما زمان تعویض رایزر آب و فاضلاب ساختمان چه زمانی است؟
دیگر مقالات ما را در این بخش دنبال نمایید
تغییر رنگ آب
اگر رنگ آب دریافتی شما از رایزر اصلی ساختمان از بی رنگی به سمت کدر شدن و سپس رنگی شدن آب (قهوه ای) پیش می رود زمان تویض رایزر اب ساختمان فرا رسیده مکن است رسوبات یا نفوذ برخی الودگی های خارجی باعث این اتفاق شده باشد.
کاهش فشار آب
یکی دیگر از نشانه های خرابی رایزر ساختمان کاهش فشار آب در طبقات است. البته کاهش فشار آب ممکن است دلایل دیگری مثل خرابی پمپ آب را نیز داشته باشد. اما معمولا رسوب در لوله، ترکیدگی یا نشت اب از رایزر نیز ممکن است باعث کاهش فشار آب شود.
زمان تعویض رایزر ساختمان
بوی بد آب
بوی بد آب هم از علایم فرا رسیدن زمان تعویض رایزر اصلی ساختمان است. به محض ورود برخی عوامل خارجی به لوله اب ممکن است باکتری هایی در لوله ها به وجود امده و تکثیر شوند. این باکتری ها ممکن است باعث تولید بوی بد در آب شوند. در این شرایط با تغییر و تعویض رایزر می توان مشکل را برطرف کرد.
کپک یا رطوبت روی دیوار
کپک ها، قارچ ها و رطوبت و حس کردن بوی بد در ساختمان نیز از نشانه های مکل دار شدن رایزرهای اب یا فاضلاب است. اگر این نشانه ها در اطراف لوله کشی اصلی و رایزر ساختمان مشاهده شوند خود نشانه ای از فرا رسیدن موقع تعویض رایزر اصلی ساختمان است. معمولا لوله هایی که طول عمر بالایی دارند بیشتر دچار نشتی می شوند.
بهترین زمان برای تعویض رایزر ساختمان های قدیمی
برای اینکه متوجه شوید که رایزر ساختمان شما در چه شرایطی قرار دارد بهتر است از یک متخصص در این زمینه کمک بگیرید. توصیه می شود که در دوره های یک تا سه ساله رایزرها و لوله کشی های ساختمان را مورد بررسی قرار دهید. اما توجه داشته باشید که نشانه هایی که در ورد آن توضیح داده شد به خوبی به شما اعلام می کنند که چه زانی رایزر ساختمان را تعویض کنید. اما به قول معروف بهتر است علاج واقعه قبل از وقوع باشد. یعنی به محض مشاهده اولین نشانه ا اجازه ندهید تا شرایط حاد شود و در اولین فرصت رایزرها را تغیر دهید.